Blog de trabajofilonicktoledo

Capitalisme i contaminació

Com molt bé expressa la tesi XI, la gent es conscient i sap interpretar els fenòmens que ocorren al nostre voltant, però no fan res al respecte per canviar-ho. Això ho podem aplicar a un tema d'actualitat, com és la contaminació, nombrosos estudis han demostrat que l'index de contaminació s'està elevant per tot arreu del món. La causa és bastant obvia, el sistema de producció capitalista, que a més de violar els drets humans, també ha passat a ignorar el benestar del nostre propi planeta per a obtenir un benefici econòmic.

El sistema de producció capitalista es basa en l'obtenció de la màxima eficiencia, per això utilitza les forces de producció (persones) com a objectes que pot usar sense limits, aprofitant la situació de necessitat que pateixen aquests. 

Tothom és plenament conscient de que esteim col·laborant a un sistema que promou la destrucció dels propis humans i del nostre planeta, que feim que ens es indiferent? El punt clau és la comoditat, ens és més comod seguir en la nostra posició privilegiada a costa del sofriment dels altres, encara que això no sigui just, però la comoditat no ens durà enlloc, només a un estancament social. Hem de realitzar un canvi.

Comentarios

No hay ningún comentario

Añadir un Comentario: